Kikapcsolódás

KIKAPCSOLÓDÁS

Hajdúszoboszló és környéke – amellett, hogy a pihenés és a feltöltődés avatott központja – az aktív kikapcsolódást kereső utazókat is gazdag programkínálattal csábítja a térségbe.

HAJDÚSZOBOSZLÓ, A FELÜDÜLŐHELY

Ahol a fürdőzés élmény

A város neve egybeforrt a gyógyhatású és az élményközpontú fürdőzéssel. Európa legnagyobb és Magyarország legismertebb fürdőkomplexuma egyre bővülő szolgáltatásaival mára minden korosztály igényeit kielégíti. A gyógyulni vágyókat, a rekreációra éhes látogatókat és a wellness szerelmeseit a híres gyógyfürdő és a fedett élményfürdő egész évben várja, a strand és az aquapark pedig a vidám nyári csobbanások színtere lehet.


Sportos városnézés

A sportos kikapcsolódást keresők bejárhatják a környéket kerékpárral, próbára tehetik bátorságukat az élményparkban, de futva vagy a nordic walking mozgásformának hódolva is felderíthetik a várost, és megismerhetik a környék természeti értékeit is.


Egy, két vagy több keréken

Azok, akik kényelmesebb kikapcsolódást keresnek, a nosztalgiavonaton vagy a Bringó-Hintót hajtva is felfedezhetik Hajdúszoboszló utcáit. Madártávlatból készült képekért pedig elég felülni az óriáskerékre, melynek fülkéiben utazva 35 méter magasból vethetünk egy félénk pillantást az alföldi fürdővárosra.

A fiús programot keresőket gokartozás és a régi motorokat is felvonultató Géptár várja. Várostörténet, hagyomány, kultúra

A város történetét, a környék népi hagyományát és a népművészet helyi jellegzetességeit a Bocskai István Múzeumban, a Csanády Borházban, a Gazdaházban, valamint a Harangház és a Fazekasház felkeresésével ismerhetik meg a turisták.

Hajdúszoboszló Harangház


KIRÁNDULÁS A KÖRNYÉKEN

A Hortobágy különleges tájain
A Hortobágyi Nemzeti Parkot meglátogatva megismerkedhetünk a környék jellegzetes tájaival, a Hortobágy élővilágával és páratlan természeti értékeivel. Sok más mellett közelebb kerülhetünk a darvak világához, utazhatunk kisvasúton, látogatást tehetünk a Madárkórházban vagy a Vadasparkban, sőt, akár egy Puszta Szafarin is részt vehetünk, a Csillagdában pedig megnézhetjük, milyen az Alföldön az éjszakai égbolt.

Ha az építészeti örökségekért rajongunk, akkor a tájházmustra mellett a hortobágyi Kilenclyukú hídon történő átkelés is emlékezetes program lehet.


Állatokbarátoknak

Ha szeretjük az állatokat, a közeli Debrecen Nagyerdei Állatparkja és a Nyíregyházi Állatpark is megérhet egy-egyutazást, utóbbiban a világ állataival élőhelyük földrajzi helye szerinti bontásban ismerkedhetünk meg.


Debrecen

A debreceni Nagyerdőben a 42 méter magas Víztorony, a Vidámpark és az Agóra Tudományos Élményközpont egyaránt érdekes kalandokra hív, a Kerekerdő Élményparkban pedig a mesék világa vár a családokra.

A kulturális kikapcsolódást keresőket a Szabó Magda Emlékház, a Kölcsey Központ és a Csokonai Színház, nyáron pedig a Nagyerdei Szabadtéri Színpad csábítja programjaival.

Tiszadob

A történelem és a kultúra iránt érdeklődőknek az egyórás autóútra lévő tiszadobi Andrássy-kastélyt is érdemes célba venni. Az impozáns épület elegáns belső terei mellett az ősfákkal körbeölelt kastélyparkban tett séta is kivételes és maradandó élményt nyújt.


SZERVEZETT VÁROSNÉZÉSEK, KIRÁNDULÁSOK

Egynapos városnéző kirándulásunkon tehet egy nagy sétát Nagyváradon, a „Körös-parti Párizsban”, de akár budapesti program megszervezését is vállaljuk.

Subscribe to our newsletter!

Don't miss out on our special offers and promotions. Subscribe to our newsletter and be informed about our first-hand discounts.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram